Szüreti gyerekkoncert

Az ősz egyik legfontosabb eseménye, ünnepe a szőlő szüret. Nagyon sok településen tartanak ebből az alkalomból szüreti napokat, fesztiválokat, bálokat. Gyerekkoncertünkön az ismert saját dalaink mellett szürettel, szőlővel, termény betakarítással kapcsolatos dalokat is játszunk.

Milyen hatása van a Tilu és Én gyerekkoncerteknek?

Segíti a zenei fejlődést (zenei memória)

Önbizalom növelő az aktív részvétel által

Közösségi élményt nyújt

Fejleszti a szociális készségeket

„Kifejlődik” a nevetőizom és a buli utáni fáradság

A szőlőszüret az őszi hónapok egyik kiemelkedő eseménye, amikor is a szőlőgazdák és közösségek összegyűlnek, hogy learassák a szőlőt. A szüret ideje szimbolikusan a természet ciklusának és a gazdálkodók munkájának gyümölcsét hozza el. Ezt az időszakot sok helyen nagy ünneplések kísérik, mint például a szüreti bálok, amelyek lehetőséget adnak a közösségnek a közös mulatozásra, táncra, zenélésre.

A szüreti rendezvények során a gyerekműsorok is kiemelt szerepet kapnak. Ezek az események lehetőséget teremtenek a gyerekek számára, hogy bekapcsolódjanak a közösségi ünneplésbe, és megértsék a szüret jelentőségét. Lehetőségük nyílhat például részt venni szőlőfajták bemutatóján, saját kézzel szüretelni, vagy akár megpróbálni a szőlő préselést.

Zenés gyerekműsorok, gyermekkoncertek is gyakran részét képezik a szüreti ünnepségeknek. A gyerekzenekarok olyan dalokat játszanak, amelyek a szüretet, a szőlőt, a természet ciklusát, a közösség összetartozását ünneplik. A gyerekek számára ezek a dalok segíthetnek megérteni és értékelni a szüret hagyományait.

Kézműves foglalkozásokon a gyerekeknek lehetőségük nyílik szőlőt és szüreti tárgyakat ábrázoló műalkotásokat készíteni. Ezek a tevékenységek nemcsak szórakoztatóak, de segítik a gyerekeket abban is, hogy jobban megértsék és értékeljék a szőlőszüret fontosságát és a természet ciklusait.

Még több tematikus gyerekműsor