Mikulás és karácsonyi gyerekkoncert

Saját dalainkkal csinálunk egy fergeteges ünnepi műsort. Reszkessetek angyalkák, ugyanis vendégünk lesz a vicces Télapó, éneklünk neki és ő megtanítja nekünk táncát.
Igény szerint, más ismert Mikulás és karácsonyi dalokat is játszunk, amennyiben ajándékosztás is van. Műsor az ünnepvárás, advent jegyében.

Milyen hatása van a Tilu és Én gyerekkoncerteknek?

Segíti a zenei fejlődést (zenei memória)

Önbizalom növelő az aktív részvétel által

Közösségi élményt nyújt

Fejleszti a szociális készségeket

„Kifejlődik” a nevetőizom és a buli utáni fáradság

A Mikulás és a karácsonyi ünnepkör gyerekkoncertjei az év egyik legvarázsosabb időszakát jelentik. Ezen koncertek célja a gyerekek szórakoztatása, a karácsonyi ünnepkör hagyományainak, értékeinek átadása, valamint a közös családi élmények megteremtése.

A Mikulás-napi koncertek gyakran a december 6-i Mikulás ünnep köré szerveződnek, ahol a gyerekek dalokon keresztül ismerkedhetnek meg a Mikulás hagyományával, és a jó cselekedetek fontosságával. Ezek az előadások gyakran tartalmaznak interaktív elemeket is, például a gyerekek bekapcsolódhatnak az éneklésbe, vagy találkozhatnak a Mikulással.

A karácsonyi gyerekkoncertek a szeretet, az összetartozás és a békesség üzenetét hordozzák, az adventi várakozás és a karácsonyi ünnepek hangulatát idézve. Ilyen koncerteken gyakoriak a hagyományos karácsonyi dalok, de helyet kaphatnak újabb, gyerekeknek szóló karácsonyi dalok is.

Zenés előadások keretében a gyerekek megtanulhatják a karácsonyi dalok szövegét, megismerhetik a hozzájuk kapcsolódó történeteket és hagyományokat. A közös éneklés, a színpadi jelenetek, a jelmezek és díszletek mind hozzájárulnak a karácsonyi időszak varázslatának megteremtéséhez.

A Mikulás és karácsonyi gyerekkoncertek tehát nemcsak szórakoztatóak, hanem fontos szerepet töltenek be a hagyományok átadásában, az ünnepi hangulat megteremtésében és a családi közösség erősítésében.

Még több tematikus gyerekműsor