Állatok Világnapja

Állatok világnapja – Október 4.
Koncertünk a környezetünkben élő házi- és vadállatokról szól. Műsorunk az állatvilág szépségeire, fontosságára, a természet szeretetére és óvására hívja fel a figyelmet. Nagyon sok dalunk szól állatokról: pl. Libavonat, Bál a tisztáson, A lázas róka, Kutya-macska barátság, Macskabár, Macskabál, Csacsicsíny, Majorságudvar.

Milyen hatása van a Tilu és Én gyerekkoncerteknek?

Segíti a zenei fejlődést (zenei memória)

Önbizalom növelő az aktív részvétel által

Közösségi élményt nyújt

Fejleszti a szociális készségeket

„Kifejlődik” a nevetőizom és a buli utáni fáradság

Az Állatok Világnapja október 4-én kerül megünneplésre, egybeesve Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének napjával. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok jogainak tiszteletben tartására, a környezetvédelemre és az állatokkal való felelősségteljes bánásmódra.

Ezen a napon számos gyerekműsor kerül megrendezésre, hogy a fiatal generáció számára is bemutassák az állatok iránti felelősség fontosságát. Zenés előadások, színházi darabok, interaktív bemutatók, állatsimogatók, kézműves foglalkozások mind szolgálhatnak arra, hogy a gyerekek számára érthetővé és élményszerűvé tegyék az állatvédelmi üzenetet.

Zenés gyerekműsorokon a dalok segítségével ismerkedhetnek meg a gyerekek az állatok világával. A dalokban felbukkanhatnak állatfigurák, bemutathatják az állatok életmódját, szokásait, és az emberrel való harmonikus együttélés lehetőségeit.

Színházi előadásokon, mesés foglalkozásokon keresztül a gyerekek a történeteken keresztül sajátíthatják el az állatvédelem alapjait, az állatokkal való empatikus viselkedést.

Külünböző foglalkozások és gyerekműsorok során a gyerekek állatfigurákat készíthetnek, ami segít elmélyíteni a tudásukat az adott állatról, emellett pedig megtanítja őket, hogy az alkotás örömét milyen módon lehet az állatokkal kapcsolatos ismeretek bővítésére használni.

Az Állatok Világnapja és a hozzá kapcsolódó gyerekműsorok tehát kiváló alkalmat teremtenek arra, hogy a gyermekek megértsék és értékeljék az állatokkal való felelősségteljes bánásmód fontosságát.

Még több tematikus gyerekműsor