Erdők Világnapja

Március 21 az Erdők Világnapja. Koncertünkön dalaink mellett erdővel és állatvilágával kapcsolatos dalokat is játszunk. A gyerekek megtanulhatják, miért fontos az erdők védelme, és hogyan tehetnek értük.

Milyen hatása van a Tilu és Én gyerekkoncerteknek?

Segíti a zenei fejlődést (zenei memória)

Önbizalom növelő az aktív részvétel által

Közösségi élményt nyújt

Fejleszti a szociális készségeket

„Kifejlődik” a nevetőizom és a buli utáni fáradság

Az Erdők Világnapját minden évben március 21-én ünnepeljük, hogy felhívjuk a figyelmet az erdők fontosságára, a biológiai sokféleségre és a fenntartható erdőgazdálkodásra. Ezen a napon különféle gyerekműsorok szervezése révén lehetőségünk nyílik arra, hogy a legfiatalabb generáció számára is bemutassuk az erdők jelentőségét.

Az egyik ilyen gyerekműsor lehet például egy interaktív bábelőadás, amely az erdő lakóit és életüket mutatja be. A bábok segítségével a gyerekek megismerhetik az erdő élővilágát, az ott élő állatokat és növényeket, valamint azok ökológiai szerepét.

Egy másik lehetséges gyerekműsor az erdőhangokból összeállított zenés előadás, gyerekdalok, amelyek bemutatják az erdőt. A műsorban az erdő hangjai – a madarak éneke, a szél suhogása a falevelek között, a patak csobogása – válhatnak zenévé. Ez a típusú gyerekműsor nemcsak szórakoztató, de hozzájárul a gyerekek természeti hangok iránti érzékenységének fejlesztéséhez is.

Hasonlóan a kézműves foglalkozások is részét képezhetik az Erdők Világnapi gyerekműsoroknak. Itt a gyerekek saját kézzel készíthetnek erdei állatokat, növényeket, vagy akár teljes erdei tájakat, ami által mélyebben megismerhetik az erdő ökoszisztémáját.

Az Erdők Világnapi gyerekműsorok tehát nem csak a szórakoztatásról szólnak, hanem arról is, hogy a gyerekek játékosan ismerkedjenek meg az erdők világával és jelentőségével.

Még több tematikus gyerekműsorok