Legyen ünnep – Demjén Ferenc

//

Papp Attila

Nekem úgy tűnik, egyszer a szél megkavart mindent,
Ezért létezünk és olyan rendezetlenül,
Egyszer belöktek minket egy ajtón, s majd kilöknek,
S közben mi tűrünk mindent olyan rendületlenül
És csak egy pár kíváncsi lépett néha félre,
Amilyen te voltál, s amilyen egyszer voltam én,
De azt is úgy tettük, hogy senki nem vett észre,
Ezért még ma is oly messze vagy tőlem, a szeretet ünnepén.
S maradtak hétköznappá szürkült színes álmok,
S maradtunk valósággá törpült óriások,
S itt állnak körben a gyermekek,
Kiáltanunk ezért nem lehet.
Miért zavarnánk pont mi meg ezt a legszentebb ünnepet?

R1. Legyen ünnep az égben, és ünnep a földön,
már engem rég nem érdekel,
pedig égnek a gyertyák, s a könnyem kicsordul:
Mért, mért nem lehetsz itt közel?

R2. Legyen ünnep az égben, és ünnep a földön,
de Te messze vagy, nem érlek el…
Ahogy égnek a fények, én is elégek…
ha nem lehetsz, miért nem lehetsz itt, közel?

A dolgok úgy szakadnak félbe, mint az élet:
Lehetett nagyszerű, de mégsincs ráadás.
Már azt is eltűröm, hogy csak a lelkem lásson téged,
Nem szabad együtt lennünk, mert azt el nem tűrné más.
Én is beálltam, és beállsz te is a sorba,
Hogy ki melletted áll, annak fogd kezét,
És ha a kép előtted lassan összefolyna,
Nem kell felelned senkinek a véletlen könnyekért,
Hiszen erre vártunk, s ma újra összegyűltünk,
Hogy egy évben egyszer boldogok legyünk,
Itt állnak körben a gyermekek,
Kiáltanunk ezért nem lehet,
Miért zavarnánk pont mi meg ezt a legszentebb ünnepet?

R1. var:
Legyen ünnep az égben, és ünnep a földön,
már engem rég nem érdekel,
pedig égnek a gyertyák, s a könnyem kicsordul:
Mért, mért nem lehetsz most közel?

R2. var:
Lehet ünnep az égen, és ünnep a földön,
de Te messze vagy, nem érlek el…
S ahogy égnek a fények, én is elégek…
ha nem lehetsz, mért nem lehetsz most közel?

Mért nem lehetsz itt közel ?”

Az ünnepek varázsa mindannyiunk szívét megérinti, különösen a gyermekekét. A Legyen ünnep gyerkdal olyan különleges pillanatokat hoz el, amelyek örökre emlékezetesek maradnak a kicsik számára. Ebben a cikkben felfedezzük ennek a csodálatos gyermekdalnak az erejét, és megvizsgáljuk, hogyan gazdagítja az ünnepi időszakot a kicsik és az egész család számára.

A Legyen ünnep gyerkdal varázsa

A Legyen ünnep gyerkdal az ünnepek különleges atmoszféráját hozza el a gyermekek számára. Ezek a dallamok tele vannak vidámsággal, boldogsággal és az ünnepi varázslat érzésével. A gyerkdaloknak nemcsak a szövege, hanem a dallama is kifejezetten gyermekbarát, így könnyen megragadják a kicsik figyelmét és szívét.

Az ünnepi daloknak fontos szerepük van a gyermekek életében. Ezek az édes dallamok nemcsak szórakoztatják a kicsiket, hanem segítenek nekik az ünnepi hangulat megélésében és az ünnepek szépségeinek felfedezésében is. A Legyen ünnep gyerkdal varázslatos történeteket mesél el a kicsiknek, amelyek tele vannak öröm, barátság és a családi kötelékek megerősítésének üzenetével.

Az ünnepi dalok nemcsak a gyermekek, hanem az egész család számára örömet hoznak. A Legyen ünnep gyerkdalok segítenek a családtagoknak összegyűlni, együtt énekelni és megosztani az ünnepi örömöt. Ezek a dalok olyan pillanatokat teremtenek, amikor mindenki elfelejti a hétköznapi gondokat, és csak a boldogság és az öröm van jelen.

Az ünnepi daloknak különleges helyük van a családi tradíciókban. A Legyen ünnep gyerkdalok segítenek kialakítani az ünnepek sajátos hangulatát, és emlékezetessé teszik azokat a pillanatokat, amelyek összekötik a családot. Az ének és a tánc örömében mindenki részt vehet, és ezáltal erősödik a családi kapcsolatok szövevénye.

Legyen ünnep gyerkdalok: Az Oktatás Eszköze

Az ünnepi dalok nemcsak a szórakozás eszközei, hanem kiváló oktatási eszközök is lehetnek. A Legyen ünnep gyerkdalok szövegei gyakran tartalmaznak tanulságos történeteket és oktatási értékeket. Az ilyen dalok éneklése segíthet a gyermekeknek az érzelmek kifejezésében, a szókincs fejlesztésében és a zené iránti érdeklődésük felkeltésében.

Az ünnepi dalokat gyakran használják az oktatásban és a gyermekek fejlődésének támogatásában. A Legyen ünnep gyerkdalok révén a gyermekek nemcsak szórakoznak, hanem értékes életeszközöket is szereznek. A dalokon keresztül tanulhatnak az ünnepek hagyományairól, az érzelmek kifejezéséről és a közösség jelentőségéről.

A Legyen ünnep gyerkdalok különleges és varázslatos élményt nyújtanak a gyermekek számára az ünnepi időszakban. Ezek a dalok nemcsak szórakoztatók, hanem segítenek a családnak összegyűlni, az ünnepi hangulatot megtapasztalni és a családi kapcsolatokat megerősíteni. Emellett az ünnepi dalok oktatási eszközként is szolgálnak, segítve a gyermekeket az érzelmek kifejezésében és a tanulásban.

Legyen ünnep gyerkdal, mely által a gyerekek átélhetik az ünnepi varázslatot, és mely örökre emlékezetes pillanatokat teremt a család számára! A dalok erejével az ünnepek még különlegesebbek lesznek mindannyiunk számára. Legyen ünnep gyerkdal, mely boldogságot és örömet hoz az életünkbe!